Fa'asalaina e le Atunu'u le Biz Omea U'amea

Fuafuaga e fa'aleleia atili le gaosiga, fa'aoga e fa'aitiitia ai le fa'alagolago i oloa mai fafo

Ua fa'amoemoe e fa'ateleina e Saina le fa'aputuina o le u'amea i totonu o le atunu'u a'o fa'aleleia atili le fa'aogaina o le uamea ma fa'anofo ai le tele o aseta eli mai fafo e puipuia ai le sapalai o le u'amea, o se mea taua mo le gaosiga o u'amea, fai mai tagata popoto.

O oloa i totonu o le atunuu o le uʻamea ma sapalai uʻamea o le a faʻatupulaia, faʻaitiitia ai le faʻalagolago o le atunuʻu i oloa faʻaulufale mai, latou faʻaopoopo.

O le Central Economic Work Conference na faia i le faaiuga o le tausaga talu ai na manaʻomia ai taumafaiga e faʻavaveina le fausiaina o se faiga faʻapisinisi faʻaonapo nei.O le a faamalosia e le atunuu suesuega i totonu o le atunuu ma le gaosiga o malosiaga autu ma minerale punaoa, faatelevaveina le fuafuaina ma le fausiaina o se faiga fou malosi, ma faaleleia lona tulaga gafatia e faamautu ai fuafuaga faaleatunuu o meafaitino faasao ma sapalai.

Malo-fa'asa-fa'a-fale-fale-u'amea-biz

I le avea ai o se tagata gaosi uʻamea tele, ua faʻalagolago tele Saina i le faʻaulufaleina mai o uʻamea.Talu mai le 2015, e tusa ma le 80 pasene o uʻamea uʻamea na faʻaaogaina e Saina i tausaga taʻitasi na faʻaulufale mai, fai mai Fan Tiejun, peresetene o le China Metallurgical Industry Planning and Research Institute i Beijing.

I le 11 masina muamua o le tausaga talu ai, o oloa faaulufale mai a le atunuu na paʻu i lalo le 2.1 pasene i lea tausaga ma lea tausaga i le tusa ma le 1.02 piliona tone, o lana tala lea.

E tulaga fa Saina i u'amea fa'asao, peita'i, o fa'aagaaga e ta'ape ma faigata ona maua a'o le tele o mea e maua e maualalo, lea e mana'omia ai le tele o galuega ma tau e fa'aleleia pe a fa'atusatusa i oloa mai fafo.

"O Saina o loʻo taʻimua i le gaosiga o uʻamea ma o loʻo faʻagasolo i luma e avea ma malosiaga uʻamea mo le lalolagi. Ae a aunoa ma le faʻamautuina o punaoa, o le a le tumau le alualu i luma, "o le tala lea a Luo Tiejun, sui ulu o le China Iron and Steel Association.

O le a galulue vavalalata le mafutaga ma pulega talafeagai a le malo e suʻesuʻe punaoa i totonu ma fafo o le uʻamea aʻo faʻateleina le toe faʻaaogaina o uʻamea ma le faʻaaogaina i lalo o le "fuafuaga maatulimanu", o le tala lea a Luo i se fonotaga talu ai nei i mea mataʻutia o le uʻamea o loʻo umia e le inisitituti .

Faʻalauiloa e le CISA i le amataga o le tausaga talu ai, o le fuafuaga e faʻamoemoe e siitia le gaosiga faaletausaga o mines uʻamea i totonu o le atunuʻu i le 370 miliona tone i le 2025, e fai ma sui o le faʻaopoopoga o le 100 miliona tone i luga o le 2020 tulaga.

O loʻo faʻamoemoe foi e faʻateleina le faʻasoa a Saina o le gaosiga o uʻamea i fafo mai le 120 miliona tone i le 2020 i le 220 miliona tone i le 2025, ma maua ai le 220 miliona tone i le tausaga mai le toe faʻaaogaina o mea i le 2025, lea o le a 70 miliona tone maualuga atu nai lo le 2020 tulaga.

Fai mai Fan a'o fa'atuputeleina e pisinisi uamea a Saina le fa'aogaina o tekinolosi fa'ameamea e pei o le ogaumu eletise, o le a fa'aitiitia teisi le mana'oga o le atunu'u mo uamea.

Na ia manatu o le a tumau pea le faʻalagolago o le uʻamea a Saina i lalo ole 80 pasene ile 2025. Na ia taʻua foi o le toe faʻaaogaina o uʻamea ma le faʻaaogaina o le a faʻaputuina le malosi i totonu o le lima i le 10 tausaga, e faʻateleina ai le suia o le taumafaina o le uamea.

I le taimi nei, aʻo faʻamalosia atili e le atunuʻu le puipuiga o le siosiomaga ma tulituliloaina le atinaʻe lanu meamata, o pisinisi uʻamea e masani ona fausia ni ogaumu tetele, lea o le a mafua ai le faʻateleina o le faʻaaogaina o le uʻamea maualalo maualalo, na ia faʻaopoopoina.

O le uʻamea uʻamea faʻaletausaga faʻaletausaga o 1.51 piliona tone i 2014.It pa'ū i le 760 miliona tone i le 2018 ona faasolosolo malie atu lea i le 981 miliona tone i le 2021. I tausaga talu ai nei, o le tausaga faʻale-lotoifale o uʻamea concentrates e tusa ma le 270 miliona tone, feiloai na o le 15 pasene o manaoga gaosiga uamea mama, fai mai le CISA.
O Xia Nong, o se ofisa mai le National Development and Reform Commission, na ia taʻua i le fono e faapea, o se galuega autu mo Saina le faatelevaveina o le fausiaina o galuega faatino eli uʻamea i totonu o le atunuu, ona o le le atoatoa o uʻamea i totonu o le atunuu ua avea ma faafitauli ogaoga e lua. le atinaʻeina o pisinisi uamea a Saina ma le saogalemu o fale gaosi oloa a le atunuʻu ma filifili sapalai.

Na taʻua foi e Xia e faʻafetai i le faʻaleleia atili o tekonolosi, atinaʻe ma faiga lagolago, o faʻaagaaga uʻamea na le mafai ona suʻesuʻeina ua saunia mo le gaosiga, faʻateleina avanoa mo le faʻavaveina o le atinaʻeina o maina i totonu o le atunuʻu.

Luo, faatasi ai ma le CISA, fai mai talu ai ona o le faatinoga o le maatulimanu fuafuaga, o le faamaoniga mo galuega faatino maina uʻamea i totonu o le atunuu ua pikiina ma ua faatelevaveina le fausiaina o nisi o galuega autu.


Taimi meli: Ian-10-2023